Streaming live at 10am (PST)

Background Videos refusing to load


#1

Hi,

When trying to upload a BG video I am getting an 'Upload failed. Corrupt MOV file provided" message and it refuses to load in. I have gone back and tried to load in MOV videos I have used on other sites (without trouble) but still get this message.


#3

Hi @aajokhio can you upload the MOV file somewhere so we can test this out?

Also, have you tried converting your MOV to a WEBM format to see if that works for you?


#4

Hi,

You can access a MOV file I used the other day in a site here...

https://eu.awp.autotask.net/2/filelink/30351-2807c2cb-45e616ea6c-2

This exact file would not load in a new site I was working on today. I found this out as I always use Adobe Stock and use their preview files to show the customer before purchase, none of these preview MOV's loaded either.

As they are always supplied in a MOV format I do not want to start using workarounds such as converting to different formats as this is not a cure for the problem. I would rather it was fixed.


#5

Thanks for that link. I have tried it on my end and yes, it seems like the file may be corrupted or our system isn't accepting it.

However, after converting the file to a webm format, the upload worked. You can download the file here:

You can see a demo of the background video working here:
http://cmsdemo.webflow.io/test-2

I'll start a bug ticket on this now. Once I have an update, I'll reply back immediately.

One additional note:
Converting to webm really helps compress the file size. Your original file was 15.6 megs while the webm came out to 4.4 megs.


#6

I would go with the latter of your deductions that something is not right with Webflow's BG video uploader at the moment.

This file I uploaded a few days ago in a site, as with all my BG videos used in Webflow I use Adobe Stock so something is definitely up with the 'flow' Can you report it as a bug for me, please?

I very much appreciate your help as well and in the short term, I will use your workaround but would really like this fixed going forward.

I hear you loud and clear regards the file size too, thanks.


#8

Hi there :slight_smile:

We have found the issue. Seems that your file was actually an mp4 not a mov file. Renaming the extension is what caused the issue.

If you rename the file extension to .mp4 then try to upload it, you'll be fine :slight_smile:


#9

Wow, I will be sure to also let Adobe know that their movies are downloading with the wrong extension.

Thank-You.


#10

Hi there,
I'm also seeing failures with mp4 files.
Could you please advice why would the following file fail to load up as a BG video ?
https://drive.google.com/file/d/0BweZUEsE_yG1T24wNlZKUnIxbG8/view?usp=sharing


#11

I'm having a similar issue, however, the same happens with images. I have to upload them multiple times and/or refreshing the page once Webflow gives up. Videos just won't upload at all, photos will eventually.

I'm going to compress the video to webm and see how that goes.


#12

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.