Streaming live at 10am (PST)

Horizontal scrollbar despite overflow an no 100vw


#1

Hi there,

I have searched quite a few other threads regarding this question because a scrollbar appears after I changed on of the background pictures (via the “replace picture” command), that has a scroll effect on it. It is now the picture with the home studio setup in it. From then on the dreaded horizontal scrollbar appeared. I haven`t changed anything else and even crtl+z to put it back to the state it was before did not help.
After checking every overflow option and width setting I’ve run out of ideas. Maybe You can help?

read-only link to my site:

https://preview.webflow.com/preview/noordwind-filme?utm_source=noordwind-filme&preview=ab246821e70c83f515eebbd5b3603169

Thank You very much!


Here is my site Read-Only: LINK
(how to share your site Read-Only link)


#2

@shompy12 What page are you having the issue on?


#3

This is the plain site (it`s a singel-page website with anchors):

I already posted the read-only link, did I do something wrong?

https://preview.webflow.com/preview/noordwind-filme?utm_source=noordwind-filme&preview=ab246821e70c83f515eebbd5b3603169


#4

@shompy12 Nope you didn’t do anything wrong. I just wasn’t seeing the scroll bar so I wanted to make sure that I was in the right spot.

There is no horizontal scroll on my end. I am in chrome.


#5

Hm, that is odd. I tried it in Edge and Chrome on my PC and in both instances a scroll bar showed up.

Good to know it doesn’t show up in your browser. What could be the cause? Before that my browsers also displayed the page correctly…


#6

No scroll bar on my end. Make sure you don’t have any zoom activated on your browser.

https://support.google.com/chrome/answer/96810?hl=en


#7

Hi Donald,

thanks for the advice. I checked, no zoom activated. It’s really odd but as long as other people don’t seem to experience this it seems to be OK.


#8

Yes, there is a horizontal scroll alright, not sure why nobody sees it but I do. It is caused by your video header .background-video. Just give it a position: relative and it should go away :smiley:


#9

Thank you very much, this resolved the issue :relieved::+1:


#10

Nice @dram !! Thanks so much for helping us out! Glad someone else could see it.


#11

@shompy12 @sarahdarr

No problem, glad to help.