Streaming live at 10am (PST)

Transferring CMS content, images to new project design

#1

I have 2 projects, A and B.
I exported CMS from project A into project B.
Now project B has all the blog posts and related information needed EXCEPT: Images that are embeded in the blog post text field.

The images in the blog post are displaying as placeholder and I cannot figure out why this is happening.

https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group-f1cac230389ad71?utm_source=integrated-skills-group-f1cac230389ad71&preview=f2b670424af960ad15d0154a92d1e721

Transferring CMS Content and Images
Will pay $50 to fix this problem asap
#2

Hi @operator6004 - The image references are all pointing to your local machine as the source.

Macintosh HD:Users:#####:Desktop:IMG_1135.jpg (##### masking your name)

Can you share Project A (if the link you just shared was Project B?

Did you manipulate the content in the CSV file before uploading it?

#4

Hello sorry for the delay, it wouldn’t let me leave a reply. I did not manipulate the content before uploading (it was confusing to look at). I was under the impression the images in the articles (blog post text) were hosted on my webflow account and would be brought over. As you can imagine this would be very painful to bring over manually as we have over 100 articles.

Thanks for the help!!

Here is Project A:
https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group?utm_source=integrated-skills-group&preview=bedc3822fd872d0f39297759eaf3294a

#5

@operator6004 - I have confirmed that images in RTF field imports are replaced with a placeholder.

I opened a bug report.

#6

I have 2 projects, A and B.
I exported CMS from project A into project B.
Now project B has all the blog posts and related information needed EXCEPT: Images that are embeded in the blog post text field.

The images in the blog post are displaying as placeholder and I cannot figure out why this is happening.

PROJECT A:
https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group?utm_source=integrated-skills-group&preview=bedc3822fd872d0f39297759eaf3294a

PROJECT B:
https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group-f1cac230389ad71?utm_source=integrated-skills-group-f1cac230389ad71&preview=f2b670424af960ad15d0154a92d1e721


Here is my public share link: LINK
(how to access public share link)

#7

@operator6004 - I moved your bounty for a fix topic to this thread. Please don’t cross-post.

#8

Do you believe image population upon uploading csv into my cms collection is a webflow bug ?

#9

You had another issue in addition. Your CSV was manipulated on your or someone’s computer after you exported the data from webflow. The image URL was changed in the CSV to a local file reference on a MAC. That had nothing to do with webflow.

#10

I should add this for clarification; even if you fixed the local file references to valid URL references like they are on your original export from A, you still would get placeholder images in the uploaded CSV RT fields, because of the bug.

#11

So essentially we need to do the import from the original MAC machine when the bug is fixed?

#12

Nope. Download the CSV from A again and don’t try to edit it at all. Then you would be able to upload it to B, when the fix is in. I have no way to know if or when that is going to happen.

#13

I have 2 projects, A and B.
I exported CMS from project A into project B.
Now project B has all the blog posts and related information needed EXCEPT: Images that are embeded in the blog post text field.

The images in the blog post are displaying as placeholder and I cannot figure out why this is happening.

[https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group-f1cac230389ad71?utm_source=integrated-skills-group-f1cac230389ad71&preview=f2b670424af960ad15d0154a92d1e721 ]

Here is Project A:
[https://preview.webflow.com/preview/integrated-skills-group?utm_source=integrated-skills-group&preview=bedc3822fd872d0f39297759eaf3294a ]


Here is my site Read-Only: LINK
(how to share your site Read-Only link)

1 Like
#14

Hello @operator6004

I think that currently you can’t upload images the right way. You need to manually insert them. It’s a pain and I totally understand you.

Piter :webflow_heart:

#15

Please stop posting the same question as a new post. It is not going to help you resolve the issue.

#16

FYI: Webflow fixed a CSV import bug today. CSV importing contents with image tags into rich text fields are now importing correctly with no change to the image source.

closed #17

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.