Streaming live at 10am (PST)

Unable to embed SproutVideo


#1

When I drop in a video element and add a url to a SproutVideo (supported according to the documentation) the screen just goes a full blank grey when it is entered and I need to reload the page.

Similarly, if I try to add a SproutVideo in a Rich text collection field it is noted the url is invalid.

Edit: Help? Anyone?


#2

Hi @jmkriz

Thanks for posting about this.

Can you please share your Read-Only link and a link to the video?

Could you also please let me know what browser version you’re using by sending me your information from this page? There should be a small share link when you visit the page which you can send to me.

​Thanks in advance!


#3

Browser info: https://whatismybrowser.com/w/57FMECR

Read only: https://preview.webflow.com/preview/rblt?utm_source=rblt&preview=cc1ff94581a947bd45f35a3518ca038c

Test video: https://rblt.vids.io/videos/a09ad0b41b1defc328/rec-2018-10-03-11-20-37-mp4

<iframe class='sproutvideo-player' src='//videos.sproutvideo.com/embed/a09ad0b41b1defc328/00263845970dd121' width='630' height='473' frameborder='0' allowfullscreen></iframe>


#4

Thanks for sharing. I tested the video link in a rich text field and it appears to work as expected: https://cl.ly/2f5981cc7c52

I also tested with an embed using the iframe code you provided:
CloudApp

It appeared to load as expected once I added https: to the src URL.

I’m happy to look into the embed issue as well — can you let me know what page and section you are working on?

Thank you!


#5

Interesting. Totally works for me now in the rich text. Was not accepting the url the other day.

However, if I go to a page and add a video element, after I enter the url I still get a grey screen:


#7

Hi @jmkriz

Thanks for sharing that! I did some extra testing on this end and it looks like the sproutvideo works:

  • in a rich text field (cms)
  • in a rich text element (static)
  • in an <iframe> inside of an embed

But it doesn’t work in the video element.

I’ve reported this to the team and we’ll check into the designer crash. For now, can you please use one of the above methods to add your video to the project? I’ll post back here with more details when I have them.

Thanks for your patience :bowing_man:


#8

Hello @jmkriz!

We recently shipped a fix for an issue there was when embedding certain videos, however, when trying to get to your video, it seems like the link no longer exists.

Please let me know if there is any other sprout video link that we can help you with, we’ll be happy to help :slightly_smiling_face: