Streaming live at 10am (PST)

Webflow not inheriting styles

I’m having a major issue with Webflow not inheriting styles.
For some reason, no styling changes that I make in the Body (All Pages), any of the All HX Headings etc… are cascading down to other elements on the site. This means that I can’t change any typography, colour, decoration, or anything else on any element other than at the highest level of specifity (ie, explicitely named classes.)

As you can imagine, this has halted the progress of development, as we don’t want to power ahead re-defining styles for each individual object, as that’s a semantics nightmare.

I can’t recall this having been an issue in the past, so I’m not sure why it’s suddenly occurred. Any help would be hugely appreciated.

I thought that it might have been an issue with a specific file, but I’ve created a new file for the purposes of testing and demonstrating the issue (below), and it’s still happening. In this example, I’ve tried defining the body font-family: Roboto, and the All H1, H2, and H3 as using font-family: Roboto Slab respectively. Unfortunately, the sidebar may read that it’s inheriting ‘Roboto’ from the body, but it is still displaying the default ‘Arial’ both in the designer, and when published.

Horrifically, I’ve just discovered that reloading the page actually wipes out these changes, so it seems that the changes I’m making to the parent classes are not being captured.

Thanks

EDIT: This appears only to happen with new sites. Styles on sites that were build previously all appear to cascade correctly. Interestingly, duplicating an existing project and stripping out all of the styles allows me to define those high-level CSS values and it will inherit correctly; so there appears to be some distinction between these and new projects that are being created.


Here is my site Read-Only: https://preview.webflow.com/preview/ds-inheritance-test?utm_medium=preview_link&utm_source=designer&utm_content=ds-inheritance-test&preview=0e525de28a719588412b0644fe5ccddc&mode=preview

1 Like

Hi Charles,

I can adjust the style settings within your read-only project and they cascade down as expected.

The only issue I could see (at my end) when opening the project was that the Roboto font files were not loaded and therefore not showing as an option in the styles panel or the fonts displayed.

Seems rather strange?, but I can’t re-create the issue you have described.
Keiran

I have had this issue over the last few days. Support could not replicate. Inheritance is working now on my site, but I am wondering if it was caused by pasting elements from another project.

Now I have classes inheriting from themselves which is out there …

So flex sizing for col hero
image

is inherited from itself…:roll_eyes:
image

I think I must be in the beta. please remove me.

Hi, @Charles and @HammerOz!

Ben here with the Webflow Customer Support Team!

Thanks so much for reporting this. I did some quick investigating and wasn’t able to reproduce this behavior. I did however ping the team and they’re going to take a closer look for us today! :webflow_heart: As soon as I know more, I’ll reach back out.

1 Like

Hey, @Charles and @HammerOz!

Good news! Our team was able to push out a fix for this issue yesterday and you shouldn’t be experiencing this problem anymore. :webflow_heart:

Let me know if you have any other questions, and I’ll be happy to assist you further!

1 Like

Thanks Ben and bug squashers.

1 Like

Thanks @rileyrichter and team - I’ve just tested and new documents appear to be working correctly. Not sure what you fixed, but keep up the great work.

1 Like